Datum objave

Kategorija: Vijesti

10 godina Nacionalne zaklade - događanje u Osijeku

 

U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u Arheološkom je muzeju u Osijeku održano regionalno događanje pod nazivom "Aktivni u zajednici". Okupilo se 80-tak predstavnika građanskih inicijativa koje su u lokalnim zajednicama provedene uz financijsku podršku Nacionalne zaklade.

Događanje je imalo za cilj raspraviti prioritete i izazove u razvoju lokalnih zajednica te predložiti rješenja u suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Prijedlozi za razvoj lokalnih zajednica sa svih regionalnih događanja biti će objedinjeni u zajedničkoj publikaciji "Doprinos aktivnih građana" koja će biti dostupna javnosti te će kao svojevrstan glas aktivnih građana biti upućena svim predstavnicima izvršne vlasti i predstavnicima lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj.

Na događanju je upućena zahvala te uručena priznanja najaktivistima i najaktivisticama izabranim prema prijedlogu predstavnika regionalnih građanskih inicijativa, a ista je prigoda iskorištena i za obilježavanje Europske godine građana kojoj je, također, cilj ojačati svijest i znanja Europljanja o pravima i odgovornostima vezanima uz EU građanstvo.

Priopćenje za javnost

Sudionici događanja

Najaktivisti i najaktivistice

Fotogalerija

Video