24 milijuna kuna dodijeljeno za 28 projekata podrške organizatorima volontiranja financiranih iz Europskog socijalnoga fonda

Danas je u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu održana svečana dodjela ugovora o bespovratnim sredstvima odabranim na natječaju „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“ financiranih u sklopu Europskog socijalnog fonda (Operativni program ''Učinkoviti ljudski potencijali'' 2014. – 2020.).

Ukupan iznos od 24.551.393,18 kuna bespovratnih sredstava odobren je za 28 projekata kojima je cilj osnažiti doprinos volonterstva u provođenju reformi za društveni i gospodarski rast i demokratski razvoj.

Mnogobrojnim nazočnim predstavnicima uspješnih prijavitelja i partnera čestitkama su se obratili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić, a ugovore o bespovratnim sredstvima korisnicima su uručile Vesna Lendić Kasalo, ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge i upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić, mag.oec.

Više: