Datum objave

Kategorija: Civilno društvo i EU

27 milijuna kuna organizacijama civilnoga društva iz Europskog socijalnoga fonda

 

U prostorijama Vlade Republike Hrvatske danas je održana svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja "Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga" te "Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj".

Svečanu dodjelu organizirali su Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

U okviru natječaja "Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga" zaprimljeno je 96 projektnih prijava, od kojih je, nakon provedenog postupka procjene, njih 30 odabrano za financiranje u ukupnom iznosu bespovratnih sredstava od kn 19.812.936,35. U idućih 14 mjeseci odabrani projekti će se provoditi u svim županijama, te će dugoročno pridonijeti decentralizaciji i deinstitucionalizaciji socijalnih usluga te razvoju usluga u lokalnoj zajednici.

Natječaj "Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj" cilj ima ojačati kapacitete organizacija civilnog društva aktivnih u lokalnim zajednicama, a sklopu natječaja za financiranje je odobren ukupno 41 projekt ukupnom iznosu bespovratnih sredstava od kn 8.014.018,98. Projekti će se provoditi u 17 županija čime će se pridonijeti većoj regionalnoj ujednačenosti distribucije i financiranja rada organizacija civilnog društva u Hrvatskoj.

Kako je na današnjem predstavljanju istaknuto, očekuje se da će se razvojem inovativnih socijalnih usluga te poticanjem razvoja civilnog društva na lokalnoj razini unaprijediti sustav socijalne zaštite u RH te uključenosti građana u razvoj zajednice.

A provedbena tijela uključena u provedbu ovih natječaja: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Ured za udruge zaslužili su čistu peticu jer su svi poslovi od objave natječaja do potpisivanje ugovora obavljeni u samo pet mjeseci.

Popis projekata ugovorenih u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava

Fotogalerija