Datum objave

Kategorija: Civilno društvo i EU

6.685.763,05 kuna dodijeljeno za 7 projekata podrške organizatorima volontiranja financiranih iz Europskog socijalnoga fonda

Danas je u Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva održana dodjela ugovora o bespovratnim sredstvima odabranima na natječaju „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“ financiranih u sklopu Europskog socijalnog fonda (Operativni program ''Učinkoviti ljudski potencijali'' 2014. – 2020.).

Ukupan iznos od 6.685.763,05 kuna bespovratnih sredstava odobren je proširenjem financijske omotnice za 7 projekata s rezervne bodovne liste temeljem koje je u prvom krugu, u svibnju 2017. godine, odobreno financiranje 29 projekata.

Naime, na natječaj „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa“ bila su prijavljena 122 projekta, a u prvom krugu procjene 29 najuspješnijih ostvarilo je pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 25.251.389,69 kuna. Budući da je tijekom procjene kvalitete više projektnih prijava ostvarilo isti broj bodova, a ukupan iznos prelazio je predviđenu financijsku omotnicu, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, kao Upravljačko tijelo, odobrilo je povećanje financijskih sredstava za predmetni poziv u iznosu od 9.748.610,31 kuna.

Nazočnim predstavnicima uspješnih prijavitelja i partnera ugovore su uručile gđa. Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u funkciji Posredničkog tijela razine 2 i gđa. Vesna Lendić Kasalo, ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge, u funkciji Posredničkog tijela razine 1 u strukturi dodjele financijskih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Više: Odluka o financiranju     Fotogalerija