Datum objave

Kategorija: Civilno društvo i EU

Bivša danska premijerka vodit će organizaciju Save the Children

 

Bivša danska premijerka Helle Thorning-Schmidt postat će nova čelnica organizacije Save the Children International, jedne od najvažnijih svjetskih humanitarnih organizacija koja djeluje u 120 zemalja, objavljeno je u četvrtak. Thorning-Schnmidt, koja je vodila dansku vladu od 2011. do 2015. naslijedit će na tom mjestu Jasmine Whitbread, priopćila je organizacija sa sjedištem u Londonu.

Thorning-Schmidt je kazala da se veseli novoj zadaći i ciljevima poput onoga da sva djeca imaju kvalitetno obrazovanje i ne žive izložena nasilju.

"Posljednjih desetljeća svijet je napravio ogroman progres u smanjivanju mortaliteta djece, a rad organizacija poput Save the Children tome je dao veliki doprinos", kazala je. "Ali kao što vidimo svaki dan, još uvijek se mora dosta napraviti da bi se spasila djeca od patnje i opasnosti i da bi im se dala budućnost".

 S više od 25.000 osoba koje rade za organizaciju i proračunom od 2 milijarde dolara Save the Children International je krovna organizacija koja nadzire programe koje dopiru do oko 55 milijuna djece u oko 120 zemalja, kaže glasnogovornica organizacije.

Bivša danska premijerka novu će zadaću preuzeti 4. travnja.

Izvor: HINA