Datum objave

Kategorija: Civilno društvo i EU

Četvrta radionica u povodu objavljenog poziva Kultura u centru održana u Zagrebu

Četvrta informativna radionica za potencijalne prijavitelje u povodu otvorenog poziva “Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi”, koja je zbog velikog interesa dodatno organizirana, održana je u Zagrebu pred 120-ak zainteresiranih mogućih prijavitelja.

Na radionici je rečeno da će se ovim Pozivom financirati aktivnosti jačanja kapaciteta ciljanih skupina u području sudioničkog upravljanja u kulturi i podizanja javne svijesti o dobrom upravljanju u kulturi, razvoj i/ili uspostava modela sudioničkog upravljanja u kulturi, priprema i provedba kulturnih i umjetničkih programa te razvoj suradnje i umrežavanja u području sudioničkog upravljanja u kulturi.

Poziv se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a usmjeren je na razvoj dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 50 milijuna kuna. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 posto prihvatljivih troškova, od čega je 85 posto osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 posto osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Krajnji rok za podnošenje prijava projektnih prijedloga je 28. veljače 2018.