Datum objave

Kategorija: Vijesti

Hrvatska se uključila u obilježavanje međunarodnog dana Mediterana

Hrvatska kao jedna od 42 zemlje Unije za Mediteran uključila se ove godine u prvo obilježavanje međunarodnog dana Mediterana, koji se obilježava 28. studenog, šireći time poruke o važnosti jačanja mediteranskog identiteta i suradnje država Euro-Mediteranskog prostora.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kao koordinator Hrvatske mreža za suradnju na Euro-Mediteranu pripremila je kratki video sadržaj usmjeren podizanju svijesti o važnosti aktivnosti svih organizacija koje djeluju u očuvanju ovog područja te doprinose svojim aktivnostima u promicanju dijaloga, znanja i različitosti među kulturama Euro-Mediteranske regije razvijanjem tolerancije i otvorenosti prema novim spoznajama, religijama, kulturama i vrijednostima.

Hrvatska mreža za suradnju na Euro-Mediteranu dio je mreže nacionalnih mreža organizacija civilnoga društva povezanih u Zakladu Anna Lindh za dijalog među kulturama (Anna Lindh Foundation – ALF) koja obuhvaća 42 zemlje kao vid multilateralnog partnerstva u okviru Unije za Mediteran, koji se institucionalno nadovezuje na Euro-mediteransko partnerstvo, poznatije pod nazivom Barcelonski proces.

Nacionalna zaklada, u ulozi koordinatora Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu kao hrvatske sastavnice ALF-a od 2009. godine upravlja nacionalnom mrežom, pruža članstvu i široj javnosti informacije o aktivnostima i natječajima ALF-a, olakšava pronalaženje projektnih partnera i prijavu projekata, osigurava promidžbu aktivnosti, organizira koordinacijske sastanke za članove Hrvatske mreže, svakodnevno održava komunikaciju s Tajništvom ALF-a u Aleksandriji (Egipat) te pridonosi razvoju godišnjih i trogodišnjih programa ALF-a.

Više: Video