Kategorija:

Inicijativa Europske komisije panEU Hackathon #EUvsVirus

Pozivamo Vas da sudjelujete u jedinstvenoj inicijativi Europske komisije panEU Hackathon #EUvsVirus u pronalaženju rješenja vezana uz koronavirus.

Cilj je inicijative zajedničko razvijanje inovativnih rješenja kao što su npr. visoke tehnologije, hardver, softver rješenja i slično, koristeći biotehnologiju, digitalnu tehnologiju, društvenu znanost i druge domene inovacija. Događaj je otvoren europskoj zajednici inovatora, start-up-ova, proizvođača, trgovaca, javnih i privatnih kupaca, krajnjih korisnika i ostalim dionicima inovacijskog ekosustava. Opća svrha je uskladiti i povezati inovatore, partnere, kupce širom Europe u korist bavljenja neposrednim problemima krize (npr. brza proizvodnja opreme, povećanje proizvodnih sposobnosti, prijenos znanja i rješenja iz jedne zemlje u drugu) na raznim tehnološkim poljima.

Hackathon će biti organiziran 24.-26.4.2020., s ciljem sudjelovanja 60.000 tvrtki, inovatora, NGO-a, itd. Sve je organizirano online, a prijave su otvorene na https://euvsvirus.org/ i traju do nedjelje, 19.4.

Predviđen je razvoj prototipova i rješenja u 6 područja (podijeljenih u 37 izazova):

• Zdravlje i život
  • Poslovni kontinuitet
  • Socijalna i politička kohezija
  • Rad i obrazovanje ‘na daljinu’
  • Digitalne financije
  • Ostalo

Hackathon će početi u petak, 24.4., sudionici će do nedjelje (26.4.) ujutro raditi na svojim rješenjima, nakon čega slijedi online pitch i odabir najboljih projekata.  Ti će projekti biti objavljeni na platformi Europskog inovacijskog vijeća (EIC community platform) i na taj način dobiti pristup krajnjim korisnicima (npr. bolnicama), investitorima, fondacijama i biti usmjereni na aktualne opcije financiranja Europske komisije. To će biti polazna točka duže suradnje između EK i ekosustava inovatora, proizvođača i pokretača diljem Europe u vezi s korona krizom.

Na Hackatonu se očekuje više od 20.000 sudionika.

Prijavite se! Pratiti možete i na društvenim mrežama.
#HackforEurope #EuvsVirus