Nacionalna zaklada održala drugi dio sastanaka s preostalim korisnicima financijskih podrški

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva održala je 19. svibnja 2016. godine u Zagrebu drugi dio sastanaka s korisnicima financijskih podrški u području Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u RH, proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u RH te Razvojne suradnje u okviru Tematskog fonda "Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0", s ciljem utvrđivanja potrebnih promjena u okviru mogućnosti daljnjeg financiranja.

Na navedenim sastancima sudjelovalo je 54 predstavnika organizacija - korisnika financijskih podrški Nacionalne zaklade, koji su na sastancima upoznati sa posljedicama donošenja Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2016. godinu, kojom je značajno  smanjen postotak (od 14,2 % na 6,88%) čime su sredstva za financijske podrške Nacionalne zaklade u ovoj godini smanjena za gotovo 52%, zbog čega odobrene financijske podrške za ovu godinu Nacionalna zaklada neće biti u mogućnosti isplatiti u ugovorenim iznosima.

Na sastancima su raspravljeni mogući modeli daljnje podrške civilnome društvu od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.