Nacionalna zaklada održala sastanke s dijelom korisnika financijskih podrški

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva održala je 18. svibnja 2016. godine u Zagrebu prvi dio sastanaka s korisnicima institucionalnih podrški Nacionalne zaklade te Centrima znanja za društveni razvoj, s ciljem utvrđivanja potrebnih promjena u okviru mogućnosti daljnjeg financiranja.

Na navedenim sastancima sudjelovalo je 225 predstavnika udruga - korisnika financijskih podrški Nacionalne zaklade, koji su na sastancima upoznati sa posljedicama donošenja Uredbe o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2016. godinu, kojom je značajno  smanjen postotak (od 14,2 % na 6,88%) čime su sredstva za financijske podrške Nacionalne zaklade u ovoj godini smanjena za gotovo 52%, zbog čega odobrene financijske podrške za ovu godinu Nacionalna zaklada neće biti u mogućnosti isplatiti u ugovorenim iznosima.

Na sastancima su raspravljeni mogući modeli daljnje podrške civilnome društvu od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.