Nacionalnoj zakladi na Općoj skupštini EFC-a obnovljen mandat u novom sazivu Upravnog vijeća za razdoblje 2018.-2021.

(Zagreb, 5. lipnja 2018.) Nacionalna je zaklada prošli tjedan u Bruxellesu na Godišnjoj konferenciji članica mreže Europskog zakladnog centra ponovno izabrana u Upravno vijeće te najveće europske mreže zaklada i korporativnih donatora, u novom sazivu Upravnog vijeće u mandatnom razdoblju 2018.-2021.

Europski zakladni centar - European Foundation Centre (EFC) okuplja više od 400 utjecajnih zaklada pretežito iz Europe, ali i drugih kontinenata, održao je svoju 29. godišnju konferenciju pod nazivom "Kultura je važna: povezivanjem građana ujedinjujemo zajednice" od 29. do 31. svibnja 2018. godine u Bruxellesu.

Tijekom Konferencije, 31. svibnja, održana je Opća skupština EFC-a koju čine sve zaklade članice, a na kojoj je u novi saziv Upravnog vijeća u mandatnom razdoblju 2018.-2021. izabrana i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koju će u radu Upravnog vijeća zastupati upraviteljica Nacionalne zaklade gđa Cvjetana Plavša-Matić.

Upravno vijeće najviše je tijelo u EFC-u koje donosi strateške i programske odluke koje na operativnoj razini provodi Upravni odbor i direktor Europskog zakladnog centra.

Uz Nacionalnu zakladu u novi saziv Upravnog vijeća, jednoglasno su, izabrane i sljedeće zaklade:

• King Baudouin Foundation, zastupana od g. Luc Tayart de Borms;
  • Oak Foundation, zastupana od g. Vinit Rishi;
  • Robert Bosch Stiftung, zastupana od gđe Sandra Breka;
  • Rockefeller brothers Fund, zastupana od gđe Elizabeth Campbell;
  • Fondazione Cariplo, zastupana od g. Sergio Urbani;
  • "la Caixa" Banking Foundation, zastupana od g. Angel Font;
  • Foundation de France, zastupana od g.Frederic Theret;
  • Risbankens Jubleumsfond, zastupana od g. Goran Blomqvist.