Datum objave

Kategorija: Vijesti

Obilježavanje 15 godina rada Nacionalne zaklade u Opatiji

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u ovoj godini obilježava 15 godina djelovanja i sustavne podrške razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj te 6 godina djelovanja kao Posredničko tijelo razine 2.

Danas je započelo prvo regionalno dvodnevno obilježavanje u Opatiji, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner kojeg su svečano otvorili upraviteljica Nacionalne zaklade gđa Cvjetane Plavša-Matić te ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić.

Nakon svečanog otvorenja uslijedili su uvodni paneli o važnosti podrške razvoju civilnoga društva kroz nacionalno financiranje i Europski socijalni fond na kojima su sudjelovale gđa Helena Beus, ravnateljica Vladinog ureda za udruge, gđa Nada Trgovčević Letica, načelnica Sektora za pripremu i provedbu projekata Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te gđa Helga Može Glavan, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva.

Sudionici su se aktivno uključili u panel raspravu nakon čega je zamjenica upraviteljice za razvojne programe gđa Marija Boltek održala kratko izlaganje o prioritetima društvenog razvoja u Republici Hrvatskoj u idućih 5 godina koje je poslužilo kao uvod u moderirane, strukturirane razgovore za radnim stolovima po tematskim cjelinama.

Za drugi dan prvog regionalnog događanja planirana su četiri važna predavanja: Informacije o mogućnostima financiranja organizacija civilnoga društva iz nacionalnih izvora, EU fondova i kroz prekogranično doniranje o kojima će govoriti upraviteljica Nacionalne zaklade gđa. Cvjetana Plavša-Matić, gđa Marija Boltek, zamjenica upraviteljice za razvojne programe i g. Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice za EU programe. Komunikacija i odnosi s javnošću u digitalnom dobu također je tema o kojoj će sudionicima govoriti g. Boris Hajoš, savjetnik za odnose s javnošću. U drugom dijelu dana gđa Danijela Stepić iz Ministarstva financija održat će predavanje na temu Kvalitetno upravljanje u organizacijama civilnoga društva u kontekstu korištenja EU fondova, a g. Mladen Nakić iz Ministarstva uprave govoriti će o Uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR) u organizacijama civilnoga društva.

Više: Fotogalerija    Video