Obilježavanje 15 godina rada Nacionalne zaklade u Šibeniku

Drugo dvodnevno obilježavanje 15 godina rada Nacionalne zaklade održava se danas i sutra u Šibeniku u Hotelu Niko, Solaris.

Svečano otvorenje započelo je uvodnim pozdravima upraviteljice Nacionalne zaklade gđe Cvjetane Plavša-Matić te ministra rada i mirovinskoga sustava g. Marka Pavića.

Kao i na prvom regionalnom događanju u Opatiji, nakon svečanog dijela programa uslijedili su uvodni paneli o važnosti podrške razvoju civilnoga društva kroz nacionalno financiranje i Europski socijalni fond te izlaganja o prioritetima društvenog razvoja u Republici Hrvatskoj u idućih pet godina u kojima su sudjelovali gđa Helena Beus, ravnateljica Vladinog ureda za udruge, g. Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice za razvojne programe Nacionalne zaklade te gđa. Rada Mužinić, upraviteljica zaklade Kajo Dadić iz Splita. U raspravu su se aktivno uključili i sudionici koji su imali priliku za interaktivno sudjelovanje i rad u skupinama kroz strukturirane razgovore za radnim stolovima podijeljenima po tematskim cjelinama koje je predstavila gđa Marija Boltek, zamjenica upraviteljice za razvojne programe.

Sutra, drugog dana ovog regionalnog događanja održat će se četiri predavanja na sljedeće teme: Informacije o mogućnostima financiranja organizacija civilnoga društva iz nacionalnih izvora, EU fondova i kroz prekogranično doniranje o kojim će govoriti gđa Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade i gđa Marija Boltek, zamjenica upraviteljice za razvojne programe. Drugo predavanje rezervirano je za tematiku komunikacije i odnosa s javnošću u digitalnom dobu o kojoj će sudionicima govoriti g. Boris Hajoš, savjetnik za odnose s javnošću. Poslijepodne će gđa Danijela Stepić iz Ministarstva financija održati zanimljivo predavanje na temu "Kvalitetno pravljanje u organizacijama civilnoga društva u kontekstu korištenja EU fondova", a g. Mladen Nakić iz Ministarstva uprave te g. Igor Vulje iz Agencije za zaštitu osobnih podataka govorit će o Uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR) u organizacijama civilnoga društva.