Kategorija:

Obilježavanje 15 godina rada Nacionalne zaklade u Varaždinu

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, nakon regionalnih obilježavanja 15 godina djelovanja i sustavne podrške  razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj te 6 godina djelovanja kao Posredničko tijelo razine 2 održanih u Opatiji i Šibeniku, danas je u Varaždinu započelo i treće regionalno obilježavanje u Koncertnoj dvorani HNK, Ul. Augusta Cesarca 1.

Svečano otvorenje započelo je uvodnim pozdravima upraviteljice Nacionalne zaklade gđe Cvjetane Plavša-Matić, zamjenice gradonačelnika Grada Varaždina gđe Sandre Malenica i načelnice sektora za upravljanje horizontalnim procesima pri Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava gđe Zrinke Malešević Sučić.

Poslije svečanog otvorenja uslijedili su uvodni paneli o važnosti podrške razvoju civilnoga društva kroz nacionalno financiranje i ESF o kojima su govorili: gđa Zrinka Malešević Sučić, načelnica Sektora za upravljanje horizontalnim procesima u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, gđa Helena Beus, ravnateljica Vladinog ureda za udruge te g. Drago Vručinić, upravitelj Zaklade Zamah - regionalne zaklade za lokalni razvoj.

Nakon uvodnih panela zamjenica upraviteljice za razvojne programe Nacionalne zaklade gđa Marija Boltek održala je uvodno izlaganje o prioritetima društvenog razvoja u Republici Hrvatskoj u idućih 5 godina nakon čega su se svi sudionici uključili u radne skupine kroz strukturirane razgovore za radnim stolovima raspoređenim prema tematskim cjelinama.

Drugog dana ovog regionalnog događanja održat će se četiri korisna predavanja: Informacije o mogućnostima financiranja organizacija civilnoga društva iz nacionalnih izvora, EU fondova i kroz prekogranično doniranje o kojim će govoriti gđa Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade, gđa Marija Boltek, zamjenica upraviteljice za razvojne programe te g. Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice za EU programe. Komunikacija i odnosi s javnošću u digitalnom dobu također je tema o kojoj će sudionicima govoriti g. Krešimir Rendulić iz Prorsus komunikacija.

U drugom dijelu dana gđa Danijela Stepić iz Ministarstva financija održat će predavanje na temu Kvalitetno upravljanje u organizacijama civilnoga društva u kontekstu korištenja EU fondova, a g. Igor Vulje iz Agencije za zaštitu osobnih podataka govoriti će o Uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR) u organizacijama civilnoga društva.