Datum objave

Kategorija: Vijesti

Održan koordinacijski sastanak Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u IMPACT Centru u Zadru, 11. i 12. listopada 2021. godine održala je koordinacijski sastanak u hibridnom obliku s predstavnicima udruga uključenih u 9 Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj.

Prvi dan sastanka započeo je je pozdravnim riječima i uvodnim osvrtima upraviteljice Nacionalne zaklade gospođe Cvjetane Plavša Matić i zamjenice upraviteljice gospođe Marija Boltek nakon čega je predstavljeno novo četverogodišnje razdoblje djelovanja Nacionalne zaklade 2022.-2025. godine temeljem predstavljenih rezultata analize javnog savjetovanja.

Nakon prvog dijela sastanka predsjednik saborskog Odbora za regionalni razvoj i EU fondove gospodin Marko Pavić i zamjenik upraviteljice za programe EU gospodin Luka Bogdan predstavili su prioritetna područja i modele uključivanja organizacija civilnoga društva u financiranje u novom višegodišnjem razdoblju korištenja ESI fondova (ESF+). Program drugog dana bio je usmjeren na predstavljena unapređenja u provedbi Razvojne suradnje (razdoblje 2022.-2025. godine) temeljem razrađene analize društvenog učinka provedbe Razvojne suradnje (od 2018.-2020. godine) te Strategije djelovanja za nadolazeće razdoblje.