Datum objave

Kategorija: Vijesti

Održana konferencija s tematskom raspravom "Mare Nostrum: Mladi Mediterana"

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s predstavnicima Zaklade Anna Lindh održala je konferenciju s tematskom raspravom Mare Nostrum : Mladi Mediterana uz sastanak Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu i 1. godišnji sastanak o kvalitetnoj provedbi odobrenih projekata iz ESF-a u Primoštenu od 10. do 12. travnja 2019. godine.

Upraviteljica Nacionalne zaklade gđa Cvjetana Plavša-Matić u uvodnom izlaganju predstavila je 10 godina djelovanja Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu u kontekstu djelovanja Zaklade Anna Lindh svim sudionicima konferencije, predstavnicima 21 zemlje Euro-Mediterana.

Kroz dvodnevno događanje sudionicima su predstavljeni i projekti mladih i za mlade koji predstavljaju primjere dobre prakse iz Hrvatske, Grčke, Irske, Španjolske i Turske što je pružilo izvrsnu platformu za razmjenu vrijednih iskustava.

“Virtualna razmjena je najbolji način za oživljavanje Mediteranskog identiteta mladih” bila je tema rasprave strukturirane na principima Oxford style-a u kojoj su sudjelovali mladi Young Mediterranean Voices iz Hrvatske, Alžira, Maroka, Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Konferencija je imala i interaktivan karakter s obzirom da je nakon rasprave uslijedila virtualna razmjena (tehnološki osigurana), pod koordinacijom predstavnika Zaklade Anna Lindh i predstavnika Njemačke mreže, o kojoj se uvodno raspravljalo, a koja je rezultirala aktivnim sudjelovanjem na daljinu i doprinosom u raspravi sudionika iz više zemalja Euro-Mediterana.

Zadnji dan konferencije o temi „Filantropija i mladi“ govorile su upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić i zamjenica upraviteljice za razvojne programe gospođa Marija Boltek, a  ESF financiranje u praksi kroz primjere podrške u Hrvatskoj predstavio je zamjenik upraviteljice za programe Europske unije gospodin Luka Bogdan.

Prva u nizu od četiri konferencije koje će se u 2019. godini održati u Hrvatskoj, a koje su priprema za najavljeni MED Forum 2020, završila je otvorenom raspravom a potom i pregledom zaključaka iznesenim od strane gospođe Aide Riđanović, direktorice ALF MED Foruma 2020 te gospođe Cvjetane Plavše-Matić, upraviteljice Nacionalne zaklade.

Više: Fotogalerija