Datum objave

Kategorija: Civilno društvo i EU

Održana provedbena radionica za korisnike bespovratnih sredstava odobrenih temeljem Poziva Umjetnost i kultura za mlade

U Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva danas je održana provedbena radionica za predstavnike šestoro korisnika bespovratnih sredstava odobrenih na pozivu Umjetnost i kultura za mlade, skupina A, s kojima su potkraj prosinca 2017. godine u Ministarstvu kulture potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava.

Radionici su nazočile osobe odgovorne za provedbu projekata iz sljedećih organizacija i institucija: iz BLOK-a - Lokalne baze za osvježavanje kulture, CEKAPE-a - Centra za kreativno pisanje, Grada Čakovca, Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika Split, Zadarske županije i Međimurske županije.

Provedbenu radionicu održali su djelatnici Nacionalne zaklade Nikolina Kučina i Branko Logarić, suradnici za praćenje provedbe projekata te Danijela Žigić, suradnica za financijsko praćenje projekata u Odjelu za pripremu i praćenje provedbe programa Europske unije.

Cilj je provedbene radionice bio upoznati sve predstavnike korisnika bespovratnih sredstava s obvezama u provedbi ugovora od dodjeli bespovratnih sredstava, pravovremenom planiranju aktivnosti te obvezama izvješćivanja o financiranim aktivnostima.

Ukupna vrijednost prvog niza potpisanih ugovora iznosi 2.968.221,23 kuna, dok je ukupna financijska alokacija Poziva 18 milijuna kuna. Udio od 85 % sredstava u sklopu Poziva Umjetnost i kultura za mlade osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (ESF-a), dok će Ministarstvo kulture obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati iz Državnog proračuna RH.

Poziv je proveden u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.- 2020., prioritetna os 2 „Socijalno uključivanje“.