Datum objave

Kategorija: Vijesti

Održane izobrazbe u okviru Akademije za filantropiju

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji i uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj u 2019. godini održala je 4 modula izobrazbe u okviru Akademije za filantropiju za predstavnike/-ce zaklada uključenih u Hrvatski forum zaklada „ZaDobro.BIT!”.

„Održiva razvojna mreža i krovni fondovi” naziv je prve trodnevne izobrazbe koja je održana u Hrvatskoj kući filantropije u Zadru od 28. do 30. kolovoza 2019. godine. Stručnjakinja gđa Lisa Thompson-Smeddle iz organizacije Sustainable Development Network sudionicima je prenijela svoja iskustva i znanja kroz podijeljene tematske cjeline od modela razvoja društvenog poduzetništva, mobilizacije resursa, učinkovitog pristupa prikupljanja sredstava i masovne komunikacije pa do pozitivnog pozicioniranja organizacije u području zakladništva i filantropije u svrhu širenja mreže korisnika i donatora.

"Izgradnja i vođenje djelotvorne organizacije te korištenje svih resursa zajednice u cilju povećanja učinkovitosti organizacije" naziv je druge trodnevne izobrazbe koja je održana, također, u Hrvatskoj kući filantropije u Zadru od 25. do 27. rujna 2019. godine. Predavač drugog modula izobrazbe g. Bill Tolliver iz međunarodne platforme Resource Alliance predstavnicima zaklada predstavio je praktične primjere i alate za izgradnju novih pilot-programa te holističke metode koje mogu pomoći u stvaranju novog pristupa strateškom planiranju putem različitih kanala komunikacije i korištenja različitih resursa.

"Vodstvo i upravljanje organizacijskim razvojem, upravljanje promjenama, metode prikupljanja sredstava te akcijsko i krizno planiranje" samo su neke od tema obuhvaćene trećom trodnevnom izobrazbom koja je održana u sklopu konferencije Civilno društvo 2030.: HR-EU_Euro-Mediteran u Šibeniku od 23. do 25. listopada 2019. godine. Izobrazbu je vodila stručnjakinja na području razvoja filantropije i zakladništva gđa Lucy Blythe, upraviteljica tvrtke Philia International za savjetovanje iz područja filantropije.

"Izrada kampanja u okviru digitalnih inovacija" naziv je posljednjeg modula izobrazbe u 2019. godini koji je održan u Zagrebu od 4. do 5. studenoga. Stručnjakinja iz područja upravljanja digitalnim mrežama te autorica knjiga koje tematiziraju zakladništvo gđa Beth Kanter govorila je i o važnosti prilagodbe organizacija koje se bave prikupljanjem sredstava digitalnom dobu te razumijevanju digitalnih trendova.

Ukupno 68 predstavnika/-ca zaklada uključenih u Hrvatski forum zaklada „ZaDobro.BIT!” aktivno je sudjelovalo na navedenim izobrazbama koje su održali predavači/stručnjaci u područjima zakladništva i filantropije.

Više: Fotogalerija