Održano središnje obilježavanje Tjedna filantropije u Dubrovniku

Republika Hrvatska se ove godine po treći put uključila u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva koji se u cijeloj Europi obilježava 1. listopada, pa je tako u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj organizirala središnju proslavu Tjedna filantropije u Dubrovniku, 29. rujna 2018. godine na Sveučilištu u Dubrovniku.

U dogovoru sa gradom Dubrovnikom i školama u gradu i županiji, obilježavanju je prisustvovao veći broj djece iz nekoliko dubrovačkih škola, kojima su se pridružila i djeca iz 5 zadarskih škola nagrađenih na prošlogodišnjem obilježavanju Tjedna filantropije.

Događanje je bilo održano u dva dijela, izložbenom/interaktivnom koje se događalo u dvorišnom prostoru Sveučilišta gdje su djeca imala priliku izrađivati lance dobrote te oslikavati razne materijale izrazivši tako na jedinstven način što je za njih filantropija i dobrota te kako se ona pojavljuje u njihovom životu. Osim toga, zakladama uključenim u Hrvatski forum zaklada " ZaDobro.BIT" omogućeno je predstavljanje njihovog rada te dijeljenje promotivnih materijala. Drugi dio događanja je bio konferencijski u amfiteatru Sveučilišta gdje su domaći i inozemni stručnjaci s područja zakladništva i filantropije izlagali na temu uključivanja zajednice i mladih u širenje dobrote i filantropije.