Otvorena podružnica Nacionalne zaklade u Osijeku

U četvrtak 17. svibnja 2018. godine u Osijeku je svečano otvorena podružnica Nacionalne zaklade kao sastavni dio Odjela za podršku i praćenje provedbe programa EU Nacionalne zaklade a koja će na lokalnoj i regionalnoj razini pružati podršku korisnicima odobrenih bespovratnih sredstava iz ESF-a u cilju povećanja razine profesionalnosti i učinkovitosti provođenja projektnih aktivnosti usmjerenih krajnjim korisnicima, kvalitetnog korištenja odobrenih sredstava te utjecaja na društveni (i ekonomski) razvoj u Republici Hrvatskoj.

Pozdravnim riječima svim prisutnima obratila se upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić, ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, gradonačelnik grada Osijeka gospodin Ivan Vrkić te župan Osječko-baranjske županije gospodin Ivan Anušić.

Na svečanosti otvaranja okupili su se brojni predstavnici civilnoga društva kao i ravnateljica Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske gospođa Helena Beus te zamjenica upraviteljice za razvojne programe gospođa Marija Boltek.