Otvorena podružnica Nacionalne zaklade u Rijeci

U ponedjeljak, 14. svibnja 2018. godine u Rijeci je svečano otvorena podružnica Nacionalne zaklade kao sastavni dio Odjela za podršku i praćenje provedbe programa EU Nacionalne zaklade a koja će na lokalnoj i regionalnoj razini pružati podršku korisnicima odobrenih bespovratnih sredstava iz ESF-a u cilju povećanja razine profesionalnosti i učinkovitosti provođenja projektnih aktivnosti usmjerenih krajnjim korisnicima, kvalitetnog korištenja odobrenih sredstava te utjecaja na društveni (i ekonomski) razvoj u Republici Hrvatskoj.

Pozdravnim riječima svim prisutnima obratila se upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić, ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, gradonačelnik grada Rijeke gospodin Vojko Obersnel te zamjenik župana Primorsko- goranske županije gospodin Petar Mamula.

Na svečanosti otvaranja okupili su se brojni predstavnici civilnoga društva kao i ravnateljica Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske gospođa Helena Beus, predsjednik Upravnog odbora Nacionalne zaklade prof. dr.sc. Dražen Vikić-Topić, članica Upravnog odbora Nacionalne zaklade prof.dr.sc. Vesna Vašiček, zamjenica upraviteljice za razvojne programe gospođa Marija Boltek, zamjenik upraviteljice za programe Europske unije gospodin Luka Bogdan te voditeljica Službe za programe i projekte udruga pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gospođa Nina Krznarić Uroda.