Otvorena podružnica Nacionalne zaklade u Splitu

Dana 8. svibnja 2018. godine u Splitu je svečano otvorena podružnica Nacionalne zaklade kao sastavni dio Odjela za podršku i praćenje provedbe programa EU Nacionalne zaklade a koja će na lokalnoj i regionalnoj razini pružati podršku korisnicima odobrenih bespovratnih sredstava iz ESF-a u cilju povećanja razine profesionalnosti i učinkovitosti provođenja projektnih aktivnosti usmjerenih krajnjim korisnicima, kvalitetnog korištenja odobrenih sredstava te utjecaja na društveni (i ekonomski) razvoj u Republici Hrvatskoj.

Pozdravnim riječima svim prisutnima obratila se upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić, ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić te župan Splitsko-dalmatinske županije gospodin Blaženko Boban.

Naglašena je važnost sustavne podrške svim korisnicima s obzirom na sve veće potencijale Europskog socijalnog fonda, a ministar je istaknuo važnost decentralizacije podrške korisnicima kroz ovaj ured koji je rezultat uočene potrebe za sustavnom pomoći pri prijavi i pisanju projekata. Sustavna pomoć i podrška pružati će se i korisnicima nacionalnih izvora financiranja.

Otvorenju podružnice nazočio je i saborski zastupnik gospodin Petar Škorić, zamjenik upraviteljice za programe Europske unije gospodin Luka Bogdan, zamjenica upraviteljice za razvojne programe gospođa Marija Boltek te brojni predstavnici civilnoga društva.