Kategorija: Civilno društvo i EU

Raspisan natječaj za dodjelu financijske podrške u području međunarodne razvojne suradnje

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je natječaj za dodjelu financijske podrške organizacijama civilnog društva u području međunarodne razvojne suradnje iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu.

Ovim javnim pozivom planira se dati podrška civilnom sektoru za provedbu projekata razvojne suradnje u području demokratske tranzicije, posebice u post-konfliktnom kontekstu. Podrška će biti usmjeravana u projekte/programe osnaživanja demokracije i ljudskih prava, posebice u osnaživanje žena.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova po prvi puta raspisuje natječaj za organizacije civilnog društva u svrhu provedbe programa razvojne suradnje. Glavni cilj ovakvog pristupa je doprinijeti osnaživanju sposobnosti hrvatskih organizacija civilnog društva za provedbu projekata razvojne suradnje. Drugi važan cilj je doprinijeti stvaranju i osnaživanju partnerstva između hrvatskih i stranih partnerskih organizacija civilnog društva.

Rok za podnošenje prijava unutar ovog natječaja je 12. studeni 2014. godine.

Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje.