Započela je kampanja "Samo stariji. Ništa više."

Započela je medijska kampanja za osviješćivanje javnosti o važnosti uključivanja starijih osoba u život zajednice pod sloganom "Samo stariji. Ništa više." Kampanja je jedan od rezultata suradnje Zaklade Zajednički put iz Zagreba i Zaklade Slagalica iz Osijeka koja je započela 2015. u okviru Razvojne suradnje kroz inovativni model podrške u području filantropije i zakladništva u okviru Tematskog fonda "Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0." ugovorene s Nacionalnom zakladom. Kroz navedenu suradnju pokrenut je program financijskih podrški "Superseniori", koji je u potpunosti usmjeren povećanju kvalitete života osoba starije životne dobi.

Zaklade su pokrenule inicijativu i osnovale fond "Superseniori" kojem je cilj prikupljanje sredstava za financiranje postojećih i budućih projektnih aktivnosti kojima se povećava kvaliteta života starijih osoba, stupanj njihove uključenosti i razvoj zajednice.

Upraviteljica Zaklade Zajednički put Ines Vrban pojašnjava: "Kako bi se osigurali društveni uvjeti u kojima starije osobe ostvarivanjem svojih prava te stjecanjem novih znanja i vještina postaju i ostaju aktivni sudionici zajednice prepoznati kao bitan resurs društvenih promjena, kreirali smo model pružanja financijske podrške organizacijama civilnog društva koje imaju iskustvo i rezultate u direktnom radu sa starijom populacijom – FOND SUPERSENIORI."

Fond "Superseniori" ima zadaću prikupljati i dodjeljivati financijska sredstva, postat će dugoročan program podrške organizacijama koje rade sa starijim osobama i u korist starijih osoba.

Uključite se i donacijom u korist Fonda omogućite provođenje novih projekata i osigurajte održivost projekata u provedbi.